• Advies op maat
  • Levering binnen 48 uur
  • Hoge kwaliteit
  • Installatie mogelijk

Regenwater infiltratie systeem

Wilt u infiltratiekratten in de tuin aanleggen om regenwater af te voeren zonder aansluiting op het riool? Of juist regenwater ondergronds opvangen en op een later moment hergebruiken? Voor het afvoeren, opvangen of hergebruiken van regenwater zijn verschillende mogelijkheden. Zelf het aanleggen van een compleet regenwater infiltratiesysteem behoort tot de mogelijkheden. Laat u informeren over een duurzame toekomst met regenwater infiltratie.

Regenwater opvangen met een infiltratiekrat of infiltratiebox

Hemelwater zoals regen, sneeuw of hagel is een schone afvalwaterstroom. Het is dus niet de bedoeling om dit op het riool aan te sluiten maar in het lokale milieu op te vangen. Dit wordt in toenemende mate gestimuleerd vanuit de overheid en is op korte termijn de standaard. Doordat we door klimaatverandering steeds meer te maken hebben met uitersten zoals extreme droogte of forse neerslag wordt het belang van het hergebruik van regenwater alsmaar groter.

Met een infiltratiekrat wordt regenwater tijdelijk onder de grond opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat regenwater langzaam op een natuurlijke manier via de grond wordt afgevoerd. Hierdoor vindt er minder uitdroging plaats.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om het opgevangen regenwater te hergebruiken voor het sproeien van de tuin, toilet door te spoelen of zelfs te douchen. Dit is ecologisch vele malen beter in plaats van opnieuw het water uit de kraan te gebruiken wat via het riool en een waterzuiveringsbedrijf weer bij u terechtkomt.

Infiltratiekrat 864 liter ingepakt 3D
WL Trade 8000 liter ondergrondse tank scaled 1

Ondergrondse tank

Er zijn verschillende opties om regenwater op te vangen. Denk hierbij aan het opvangen van regenwater via de waterton, ondergronds opvangen in een watertank, prefab infiltratiekratten of een compleet regenwater hergebruik systeem. Hieronder worden drie opties uitgelegd. De eerste optie is het opvangen van regenwater ondergronds.

Hiervoor hebben wij ondergrondse tanks van 2.200, 3.500 en 8.000 liter in ons assortiment. Dit is goed te combineren met een compleet regenwater hergebruik systeem. Hierdoor is het regenwater te hergebruiken voor bijvoorbeeld toilet, wasmachine of uw tuin. Onze tanks zijn gemaakt van polyethyleen en in- & uitlaat kan men boren tot 160 mm aansluiting.

Infiltratiekratten

Wanneer je het regenwater wilt afvoeren in de grond kan je kiezen voor infiltratiekratten in je tuin. Een infiltratiekrat of infiltratiebox is een waterdoorlatende box waarin hemelwater tijdelijk wordt opgevangen en geleidelijk aan de grond wordt afgegeven. Het geotextiel zorgt ervoor dat regenwater goed wordt afgegeven en in de grond verdwijnt. Tevens zorgt het geotextiel ervoor dat er geen vuil en zand in de infiltratiekratten terecht komen. De infiltratiekratten gaan tientallen jaren mee en u zal geen wateroverlast meer ervaren. Wij hebben de volgende infiltratiekratten in ons assortiment: infiltratiekrat 216 literinfiltratiekrat 432 literinfiltratiekrat 648 liter en infiltratiekrat 864 liter. De infiltratieboxen hebben een bergingscapaciteit van 95% en worden geleverd met twee aansluitingen 125mm met manchet. Daarnaast is het mogelijk de infiltratiekratten met en zonder geotextiel doek te bestellen. Benieuwd naar de oplossing voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op.

infiltratiesysteem 3D
Het hemelwater stroomt door de zandvangput 
eenvoudig naar de infiltratiekratten waar het vervolgens langzaam aan de grond wordt afgegeven.

garden kit
Het regenwater wordt opgevangen in een ondergrondse tank waar het vervolgens door het volautomatische regenwatersysteem wordt doorgezet naar de buitenkraan.

Compleet infiltratiesysteem

Het aanleggen van een compleet regenwater infiltratie systeem behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het combineren van een ondergrondse regenwater opvang tank en een infiltratievoorziening resulteert in een duurzaam regenwater infiltratiesysteem.

Twijfel je over de grootte van de tank of wil je graag advies over de keuze van een regenwater systeem? Laat je vrijblijvend informeren en neem contact op.

Uitgevoerde projecten uitgelicht

Een aantal impressies van onze oplossingen toegepast bij onze klanten

Hulp nodig bij uw keuze?

Ontvangt u graag advies over het aanschaffen van een infiltratiesysteem of hergebruik van regenwatersysteem? We staan graag voor u klaar om u te helpen! Hiervoor kunt u ons contactformulier invullen.

Liever direct contact? Bel +31(0)38-2054012 of mail ons!