• Advies op maat
  • Levering binnen 48 uur
  • Hoge kwaliteit
  • Installatie mogelijk

Infiltratie berekenen

Bergingscapaciteit infiltratie berekenen

Infiltratiekratten vormen een uitstekende manier om overlast van regenwater tegen te gaan en het regenwater goed af te voeren de grond in. Regenwaterrecycle.nl vertelt u graag meer over infiltratiekratten berekenen, het in kaart brengen van de bergingscapaciteit en hoe u ze gebruikt. Lees snel verder hoe u uw infiltratiekratten kunt berekenen en hoe u deze eenvoudig bij ons kunt bestellen.

Onze voordelen

Waterinfiltratiesystemen, zoals infiltratiekratten, van Regenwaterrecycle.nl maken het makkelijk voor zowel particulieren als ondernemers om slim om te gaan met het nuttig gebruiken en afvoeren van regenwater. Met onze oplossingen voor regenwater recycling rekent u altijd op de volgende voordelen:

  • Advies op maat
  • Levering binnen 48 uur
  • Hoge kwaliteit, scherpe prijs
  • Installatie mogelijk
Disclaimer: Deze berekening geeft geen 100% garantie op een kloppende uitkomst vanwege afwijkende regelgeving per gemeente.

Infiltratiekratten berekenen

Infiltratiekratten hebben een bepaalde bergingscapaciteit. Dat wil zeggen: een bepaalde hoeveelheid regenwater die ze kunnen huisvesten. Om ervoor te zorgen dat uw infiltratiekratten optimaal werken, dient u uw infiltratiekratten te berekenen. De buffercapaciteit van uw infiltratiekrat berekent u door middel van de oppervlakte van de bestrating, uw dakoppervlak en de verwachte regenval. U kunt bij het berekenen uitgaan van 30 liter voor zware regenbuien. Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u bij het berekenen ook voor 40 liter gaan. Gebruik bij de berekening de volgende formule:

… m² x 35 liter = … liter buffercapaciteit.

Voorbeeld

Om het berekenen van uw infiltratiekratten zo helder mogelijk te maken, hebben we voor u een berekening als voorbeeld gemaakt. Stel u heeft een terras van 15² en de overkapping erboven heeft een dakoppervlak van 10 m². Als u de afvoer op uw infiltratiekratten wilt aansluiten, heeft u (10+15) x 40 = 1000 liter bergingscapaciteit nodig voor uw infiltratiekratten om alle regen goed op te kunnen vangen en weg te laten voeren.

Bestel uw infiltratiekratten bij Regenwaterrecycle.nl

Bent u klaar met het berekenen van de bergingscapaciteit van uw infiltratiekratten? Heeft u een onderzoek naar uw grond en uw situatie gedaan? Bestel dan vandaag nog eenvoudig en snel uw infiltratiekratten via onze webshop. Gaat het om grote professionele installatie in uw situatie? Kunt u daar wel wat professioneel advies en vakkundige ondersteuning bij gebruiken? Neem dan contact op met onze experts via info@regenwaterrecycle.nl.

Veelgestelde vragen

Wat zijn infiltratiekratten?

Infiltratiekratten zijn ondergrondse regenwater infiltratiesystemen. Infiltratiekratten zijn kunststof kratten met erin een grote holle ruimte als bergingscapaciteit. In deze berging kan regenwater tijdelijk worden geborgen. De kratten zijn omhuld met geotextiel. Op deze manier zorgen infiltratiekratten ervoor dat regenwater geleidelijk de grond in wordt afgevoerd. De werking van infiltratiekratten leggen we hier uit aan de hand van 4 stappen:

1. Regen die op uw dak en uw bestrating terechtkomt, stroomt via een afvoer weg. Vaak zijn dit de dakgoten langs uw dak en de lijngoten langs de bestrating.

2. Een zogenaamde bladscheider zorgt ervoor dat bladeren en ander vuil uit de regenpijp worden gehaald. In het geval van een lijngoot wordt vuil door een sleuvenrooster tegengehouden.

3. Regenwater dat vanuit de lijngoot wegstroomt, gaat door een zandvanger voordat het in een afvoerbuis terechtkomt. Regenwater dat vanuit de regenpijp komt, gaat via een rioleringsbuis naar een zandvangput waar de kleine deeltjes worden opgevangen.

4. Het schone regenwater stroomt daarna via de rioleringsbuis naar de infiltratiekratten. Daar stroomt het, door het doek, geleidelijk de onderliggende bodem in.

Infiltratiekratten: waarop letten?

Naast het berekenen van de bergingscapaciteit van uw infiltratiekratten, zijn er ook andere zaken waar u goed op dient te laten zodra u infiltratiekratten aan wilt schaffen. Het is essentieel dat al het water in de infiltratiekratten goed weg kan stromen. Het water moet zich in de bodem namelijk goed kunnen verspreiden. Het water dient zich zeker niet op één plek op te hopen. Dit kan vooral bij leem- en kleigrond voor calamiteiten zorgen, omdat deze compacte grondlagen moeilijk water doorlaten. Voordat u begint met het berekenen van uw infiltratiekratten, doet u er goed aan om te onderzoeken waar de grond van uw tuin of terrein uit bestaat. Heeft u leem- of kleigrond? Boor dan, zodra u uw infiltratiekrat heeft berekend en geplaatst, een paar diepe gaten op de plekken onder en naast de infiltratiekrat. Vul deze gaten vervolgens met grind of grof drainagezand. Stort dit grove zand 40 centimeter rondom de plek van de krat en het liefst ook minstens 10 cm onder de krat. Op deze manier weet u zeker dat uw infiltratiekrat goed werkt zonder te verstoppen. Heeft u tot slot een zandvanger onder uw sleuvenrooster? Zorg er dan voor dat u een beluchter op uw infiltratiekrat plaatst. Dit voorkomt dat het infiltratiesysteem vacuüm trekt en hierdoor niet meer werkt. Zorg er ook altijd voor dat de ontluchter boven het maaiveld uitkomt.

Hoe kies ik de juiste infiltratiekrat?

Of u nu één of meerdere infiltratiekratten wilt plaatsen, na het berekenen van de bergingscapaciteit is het verstandig om de juiste infiltratiekrat voor uzelf te kiezen. In het assortiment van Regenwaterrecycle.nl vindt u diverse infiltratiekratten. Van kratten voor huis-tuin en keukengebruik tot de infiltratiekratten voor ondernemers, zoals hoveniers en aannemers. De belangrijkste verschillen tussen deze soorten infiltratiekratten zitten hem in het soort doek en de hoogte van de infiltratiekratten.

Welke hoogte heb ik nodig?

Wat de maximale hoogte is van uw infiltratiekrat, hangt af van de grondwaterstand. U plaatst uw krat na berekenen en aanschaffen altijd boven het grondwater. Is er sprake van een hoge grondwaterstand? Ga dan vooral voor ondiepe infiltratiekratten die u eenvoudig boven het grondwater plaatst. Hiervoor zijn kratten verkrijgbaar van 20 cm tot 30 cm. Eventuele storende grondlagen met water kunnen ook doorboort worden door middel van een grondboor. Vul deze gaten daarna met grof zand of grind zodat het diep weg kan stromen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Ontvangt u graag advies over het aanschaffen van een infiltratiesysteem of hergebruik van regenwatersysteem? We staan graag voor u klaar om u te helpen! Hiervoor kunt u ons contactformulier invullen.

Liever direct contact? Bel +31(0)38-2054012 of mail ons!